Kåseri och filmvisning av Ingemar Lind

Vara Folkhögskola

Tisdag 5/11 kl 18.30-20.00 ca

Kåseri och filmvisning för

allmänheten av naturfotograf

Ingemar Lind

Gratis inträde! Fika finns att köpa.

Varmt Välkomna!

 

Pressrelease ”Min vän fjällräven”

Årets film är en hyllning till den djurart jag beundrar mest av alla. I dryga 40 år har jag kunnat följa denne tundrans schakal som fjällräven ibland kallas. Vid varje möte har jag känt mig lika underlägsen. Fjällräven är kanske bättre än alla andra anpassad till ett liv i detta trädlösa landskap vi kallar högfjället. Ner till minus 80 grader lär han tåla och han kan vara utan mat i upp till fem veckor. Pälsklädda tassar även undertill om vintern och med djurvärldens kanske varmaste päls gör honom till den verklige överlevaren. Jag har sammanställt material från dessa år med fjällräven i centrum men som även innehåller möten med många andra av fjällets innevånare, alla lika fantastiska överlevare i den kanske vackraste men även kärvaste miljöer. Som vanligt är det även denna gång mycket ljud. Den eviga fjällvinden, bäckarnas porlande, fjällfåglarnas sång, allt detta som hör fjället till och som jag lärt mig tycka så mycket om. Filmen är dryga halvtimmen och det förspel som jag brukar inleda med kommer nog även det handla om fjällräven. 2019 får därmed bli fjällrävens år.

Tänndalen januari 2019

Ingemar Lind

5 nov ingemar lind

Klicka på länken ovan för att se bild

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.