Fågelmorgon i vårens skira grönska

En härligt solig och stilla, om än kylig, söndagsmorgon, då våren stod i sin första skira grönska, var det dags för årets fågelpromenad längs Nossan. Lasse ledde promenaden, där även flera andra duktiga ornitologer var med, vilket innebar att 38 arter räknades in, från Sveriges minsta fågel, kungsfågel, till tranor och gäss, och där emellan lövsångare (Sveriges vanligaste fågel), svarthätta, trädpiplärka, knipa, gräsand, tre sorters trastar, gärdsmyg, trädkrypare och många andra. De mest ovanliga observationerna var mindre hackspett och törnskata. Efter promenaden tog vi vår fika vid Orraholmssjön, där två ormvråkar cirklade i skyn och sävsparvshannen satt i en trädtopp och lockade på en hona.

Text: Barbro Johansson

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.